måndag 11 oktober 2010

Blir lite frustrerad när jag tänker på det!!

Vi har haft testat att ha Liam i en framåtvänd ferrari bilbarnstol, men det funkar inte. Han tar bort bältet som ska sitta från axel ner till benet. Och nu har dem gått ut med varning om att om du krockar med barn i bilen som sitter framåtvänd så är risken större att dem bryter nacken och dör! Hur kan man riskera detta!! Ens egna barn, vissa sätter inte ens fast barnen för att dem BARA ska åka en liten bit!! HALLÅÅÅ vad fan tänker man med då.
Okej att man inte sätter fast sig själv om man är över 18 år och kan bestämma själv, men man måste sätta fast sina barn för dem väljer inte själva!

Nu ska vi köpa en till bilbarnstol så att Liam kan sitta bakåtvänd minst, absolut minst 1 år till.. Jag älksar mina barn och kommer att göra allt för att behålla dem i livet! Barnen är en gåva som man kämpar för oavsett vad det gäller!!
Att sätta barnen bakåtvända i bilen borde vara lag på tills dem är MINST 4-5 år gamla! Man borde få böter annars!
Vi har nu fått ett tips om en ny GRACO stol som ska REAS ut i en butik, ca 1000 kr billigare. Så den ska vi åka och köpa när kampanjen kommer!

Vi älskar våra små underbara troll !! Dem är värda att kämpa för varje dag!!

Tänk dig att du vaknar en morgon och ditt huvud väger 20 kg istället för ”bara” ca 6 kg. Försök sedan balansera denna tyngd när du ska resa dig. Så är det för ett barn som är ett och ett halvt år. Barnets huvud utgör hela 25 procent av barnets vikt. Du kanske kan förstå vilken påfrestning en frontalkollision då innebär för barnets nacke. Om barnet sitter framåtvänt slungas huvudet framåt med våldsam kraft. En liten nacke klarar inte alltid detta. Om barnet däremot åker bakåtvänt belastas hela ryggen, istället för bara den klena nacken.

SNÄLLA ALLA SOM HAR BARN!! TÄNK EFTER!
ÄR DET VÄRT ATT HA DITT BARN FRAMÅTVÄND FÖR TIDIGT????
Jag hoppas att alla svarar nej på den frågan!!

Dem man älskar är värda att skyddas!

~~KRAMAR ANKA~~

2 kommentarer:

  1. Det bästa är att försöka låta dem åka baklänges så länge benen tillåter dem att göra det. Det är mycket värt att slippa ha ågren för det vid en eventuell olycka. Det kostar mindre att stå ut med lite gnäll en lite längre stund från baksätet. ;)

    SvaraRadera
  2. glömde att inflika att man säljer Britax Hi-way för 1995:- på Babyproffsen aka Babyplanet. Dock i färgen Harry men funktion före form eller..! ;) (http://www.babyplanet.se/3.html)

    SvaraRadera